Tatăl Nostru

Tâlcuiri ale Sfinților Părinți la rugăciunea Domnească

Olivier Clement

Olivier Clément (1921 – 15 ianuarie 2009) a fost un teolog francez din secolul al XX-lea care a predat cursuri de Istoria Bisericii și Spiritualitate ortodoxă la Institutul de teologie ortodoxă “Sf. Serghie” (Paris). Împreună cu alți teologi ortodocși din generația sa, precum Vladimir Lossky (1903-1958), Nicolai Afanasiev (1893-1966) sau Paul Evdokimov (1901-1970), a devenit unul din pionierii „renașterii teologice” ortodoxe din secolul al XX-lea.

teologul-olivier-clement

Dând click pe un verset din textul rugăciunii veți ajunge la tâlcuirea lui. Pentru navigare aveți deasemenea și posibilitatea de a folosi linkurile din bara laterală de sub chipul său.

Tatăl nostru, Carele eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău; Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ. Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşealele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: